Little Star Bixie Club
   

Even voorstellen

 

Wij zijn twee vriendinnen, Renee Drent ( eigenaresse My Horse Match ) en Esther Froentjes ( eigenaresse Marest Sports ) die door de paardensport elkaar een aantal jaren geleden hebben ontmoet. Beide zijn wij al jaren actief in de paardensport.

Renee is op haar 18e begonnen met de opleiding paardensport en is altijd in de paardensport actief gebleven doormiddel van lesgeven aan kinderen, beleren van jonge paarden en het uitbrengen van paarden op wedstrijden.

Esther is vanaf haar 7e jaar begonnen met ponyrijden en heeft meerdere paarden en pony's beleerd, uitgebracht op wedstrijden en les gegeven aan kinderen. Dochtertje Danique was vanaf haar 3e jaar al te vinden bij de pony en heeft de afgelopen jaren verschillende Bixie wedstrijdjes gereden.

Het idee voor het organiseren van Bixie evenementen in het noorden van Nederland is ontstaan doordat we merkten dat er veel vraag is naar Bixie wedstrijden maar, dat er maar weinig zijn. Veel kinderen willen graag beginnen met wedstrijden rijden maar de stap naar een BB Dressuurproef of een BB springparcours is toch nog wel heel groot en ook heel spannend. Daarom kwam de KNHS met de Bixie proeven zodat kinderen op een laagdrempelige manier stapsgewijs met wedstrijden rijden kunnen beginnen. Nu is dat iets wat wij enorm toejuichen, alleen merkten we ook dat het voor een wedstrijdorganisatie een hele klus is om dit op een reguliere wedstrijd erbij te organiseren. In het zuiden van Nederland worden wekelijks Bixie wedstrijden georganiseerd en daardoor is de ontwikkeling in de ponysport daar al veel verder dan hier in het  noorden. Dat kan anders volgens ons !

Door middel van het organiseren van Bixie evenementen en clinics in Noord Nederland willen wij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen in de ponysport.