Little Star Bixie Club
   

Praktische informatie.

 

Wanneer mag ik meedoen aan de Bixie rubrieken ?

Je mag meedoen vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt. Verder geldt het volgende:

·        Je bent lid van de KNHS en je hebt de gratis startkaart, voor deze wedstrijd op 3 maart 2019 is het niet noodzakelijk om een Bixie Startkaart te hebben. Wel moet je lid zijn van de KNHS. Op KNHS kun je eventueel wel gratis de Bixie startkaart aanvragen.

·        Je pony heeft een paspoort en is ingeënt

·        Vanaf 4 tot 6-jarige leeftijd mag je alleen meedoen aan de Bixierubrieken onder het zadel die begeleid worden. Dit zijn de begeleidingsproef, AA-dressuur, AA-springen en ponyspelletjes.

Wedstrijdkleding 

Het is verplicht om een veiligheidscap te dragen die voldoet aan de meest recente veiligheidsnorm. Bij het rijden dragen de kinderen bij voorkeur een rijbroek. Wanneer de kinderen niet beschikken over een rijbroek, is het ook toegestaan een andere broek te dragen. Het is dan wel belangrijk dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van de benen. Voor de bovenkleding zijn er geen verplichtingen. Als er de beschikking is over een verenigingstrui, verdient het de voorkeur dat kinderen deze dragen. Andere kleding is echter ook toegestaan, evenals een rijjasje. 

Ik doe mee aan Bixie, mag ik dan ook meedoen aan een 'normale' KNHS-wedstrijd?        

Ja, maar dat mag alleen vanaf 6-jarige leeftijd. Dan mag je als je meedoet aan Bixie Rubrieken óók starten op een 'normale' wedstrijd. Dat mag zelfs op dezelfde dag. Houd wel rekening met het maximum aantal starts per wedstrijd per pony. Dat staat beschreven in het Algemeen Wedstrijdregelement van de KNHS. Ben je al een keer in de klasse L gestart? Dan mag je niet meer meedoen aan de Bixie Rubrieken in die discipline waarin je L bent. Voorbeeld: je bent een keer L1 dressuur gestart en met springen in de klasse B. Dan mag je niet meer meedoen met Bixie dressuur, maar wel met Bixie springen.

Kan ik promoveren of degraderen?
Je kunt niet degraderen, maar wel promoveren. Als je meedoet aan Bixie Rubrieken kun je gratis een stempelkaart aanvragen bij de KNHS.
 Op deze stempelkaart kun je voor iedere klasse en iedere discipline (dressuur, springen, mennen dressuur en mennen vaardigheid) maximaal 10 stempels verzamelen. Heb je 3 stempels in een discipline? Dan mag je door naar de volgende klasse, maar het hoeft niet. Pas als je 10 stempels in een discipline hebt en je stempelkaart dus vol is, moet je promoveren naar de volgende klasse.

Prijzen ?                                                                                            

Ja, je kunt bij de Bixie Rubrieken prijzen winnen, maar geen geldprijzen. Meestal zijn het bekers, linten, spelletjes of ruitersportartikelen. Welke prijzen er zijn, verschilt per wedstrijd.

Ieder kind is een winnaar en krijgt dus een prijs!